Sisi karácsonya kultuszkiállítás Erzsébet Királynéról


Sisi karácsonya - kultuszkiállítás Erzsébet Királynéról

Kiállítás megnyitó: 2019. december 17., kedd, 16:30–17:30

A kiállítás megtekinthető: 2019. december 29-ig.

A belépés díjtalan!

Helyszín: Ifjúsági Ház

A kiállítást megnyitja és előadást tart: Kordásné Szász Melinda gyűjtő

Kordásné Szász Melinda vagyok, végzettségem szerint környezetvédelmi ökológus, környezettan tanár.

  • Erzsébet királynéval gyermekként ismerkedtem meg, amikor kezembe került Krúdy Gyula: Erzsébet királyné c. könyve, nem volt megállás, minden kezdtem gyűjteni, ami vele, és a korral kapcsolatos volt. Tárgyakat, könyveket, legyezőket. Ezekből egy szeletet a kiállításon megtekinthetnek.
  • A beöltözés később jött az életembe, 2011-ben volt egy korabeli fesztivál, amelyre a barátnőm készített egy szép lila ruhát, ebben vagyok a kiállítás megnyitóján látható. (Erzsébet királyné csodálatos asszony volt, korának divatdiktátora, modern nő. Számomra ez a szerep szerelem is, a lelki alkatom nagyon hasonló a Királynéhoz.)
  • A ruhákat több is követte, jelenleg 7 öltözetem van a gardróbomban, kiegészítőkkel: kalap, pelerinek, muffok és kesztyűk.
  • Sok-sok szereplés után, Gödöllőn és más helyek után, álltam ki a nyilvánosság elé, mintegy Erzsébetet megjelenítve, tartva előadásokat felnőttek, gyermekek részére. E mögött természetesen folyamatos olvasás, kutatás rejlik.
  • Ez a mostani az Ifjúsági Házban, a 6. kiállításom. A többi kiállításomnak Hajdúszoboszló, szeretett városom, és Balmazújváros adott otthont.

Sok szeretettel várok minden kedves érdeklődőt!

Kordásné Szász Melinda