XIX. Debreceni Maskarádé Farsangi mulatságok a Vojtinában


XIX. Debreceni Maskarádé - Farsangi mulatságok a Vojtinában

XIX. Debreceni Maskarádé - Farsangi mulatságok a Vojtinában

Időpont: 2020. február 10-23.

Helyszín: Vojtina Bábszínház és Kossuth tér

Kicsi hölgyek, kicsi urak, erre, csak erre!

Nagyra nyissák szemeiket, szélesre tárják füleiket, mert ilyet még nem pipált az öregapjuk se! A 2020-as esztendőben, február hónapjának 10. napjától 23. napjáig kiseprűzzük a telet Debrecen városából!

  • Február 10-től 14-ig 9.30, 11.00 és 14.00 órától „Illik a tánc a farsangnak, minden rongya fityeg annak” címmel a Vojtina Bábszínház Játszószínházában táncos lábú figurások várják a gyermekeket télűző játékokra! Annyi furcsaság történik a mulatságban, hogy a nevetéstől a hasát fogja majd minden ideérkező.
  • Február 18-tól 21-ig 10.00 és 14.00 órától tanúi lehetünk Konc Király és Cibere Vajda viadalának a Vojtina falai között, s a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás, a Kuckó Művésztanya, a Hajdú és a Forgórózsa Táncegyüttes táncosai és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói – csapnak olyan csinnadrattát, hogy a jelenlévő sokaságnak kétfelé áll majd a füle! A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül!
  • Február 22-én, szombaton 16.00 órától, a Főnix Rendezvényszervező Kht. és a Vojtina Bábszínház szervezésében a Városházától induló télkergető népek a Kossuth téren tanúi lehetnek ama nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – a bőség és böjt urai – vívnak egymással és tűzre kerül Tél urasága is minden búval, bajjal együtt. Mindeközben a sokadalom éhét csillapíthatja a Mangalica Fesztivál kiváló szakácsainak étkeiből.
  • Február 23-án, vasárnap 10.00 órától – az utolsó nagy összecsapáson – a Vojtina Bábszínházban Családi Maskarádéval zárul a vígságok sora, ahol a csepűrágókkal, muzsikusokkal és táncosokkal együtt a családok apraja-nagyja űzi ki a tél maradékát Debrecen városából!

Két hétig gördül a kacaj, gurul a nevetés a Vojtina falai és a Kossuth téren gyülekező sokaság között, elvárunk hát mindenkit, aki jöveteli szándékát jelzi a Vojtina figurásainál a 418-160-as telefonszámon vagy a szervezes@vojtinababszinhaz.hu e-mail címen!

a Maskarák